Zangles, koren, zangworkshops in de regio Dordrecht

Ben je op zoek naar zangles in de regio Dordrecht, dan ben je bij de Winkel van Zingkel aan het juiste adres.

Als zangdocent blijf je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de zangtechniek volgen. De laatste 20 jaar is er veel gebeurd op technisch gebied. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe methodes, die theoretisch gericht zijn (EVTS), klankgericht/ intuïtief (bijv. Lichtenberg) of juist klankgericht/ associatief (Sadolin). Iedere methode heeft zijn voor en zijn nadelen, zodat het lastig is je te beperken tot uitsluitend 1 methode. Zodoende heb ik  gekozen voor een eigen stijl van lesgeven waarin elementen van diverse oude en nieuwe technieken zijn terug te vinden.

Hoe ziet een zangles eruit?

Tijdens de lessen wordt de stem getraind  d.m.v. zangoefeningen in combinatie met het zingen van liedjes in diverse muziekstijlen (bijv. jazz, R&B, Rock enz). Centraal staat het ontwikkelen van de eigen stem en uit te zoeken welke muziekstijl het best bij een leerling past. Leerlingen kunnen zelf liedjes meenemen of kiezen voor repertoire uit de aanwezige muziekbundels. De les/ liedjes worden begeleid op piano tenzij er een geschikte karaoke versie van een lied aanwezig is. Eens in de 2 maanden bied ik de leerlingen de mogelijkheid om een nummer met microfoon te zingen en hier tevens een goede opname van te maken.

Als je wilt uitproberen of mijn manier van lesgeven je aanspreekt, kun je een afspraak maken voor een gratis proefles van 30 minuten.

Zangcoach

Zing je professioneel of heb je veel zangervaring dan is het praktisch om gericht gecoacht te worden. Dit kan zijn op stemtechnisch gebied maar ook op divers muzikaal gebied zoals bijv. timing, koorwerk, stijlkennis, improvisatie. Ook kan het prettig zijn te werken aan een meer bewuste podium presentatie. Een onderdeel dat door zangers vaak onderschat wordt.

Kortom als zangcoach probeer ik voor de zanger(es) het ambacht van zanger zo breed mogelijk uit te lichten en te ondersteunen.